't Is bijna zo ver!

Na bijna een jaar voorbereiding vertrekken we straks dan eindelijk naar Ghana!
We vertrekken op woensdag 15 oktober met de KLM vlucht om 13:40 uur.
Met de tassen volgepakt met je eigen privé-spullen en nog 5 tassen met kleren, gereedschap, speelgoed, voetbalkleren, knutselmateriaal, enz. (zie foto's) hebben we bijna 300 kilo mee aan bagage, en we hopen dat alles goed aankomt.








Als we woensdagavond aankomen zullen we eerst in een hotel overnachten en dan de volgende dag doorreizen naar Nkoranza, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen.
Daar zullen we opgewacht worden door Ineke Bosman en Bob Maram en de kinderen en begeleiders van Hand in Hand.
De volgende dag zullen we kennismaken met het terrein en beginnen met het metselen van de muren van het te bouwen huis. De fundering is al klaar, en als het goed is zijn de stenen in het zonlicht gehard en kunnen we daar de muur van metselen.
De kosten van het te bouwen huis waren € 4300,-, maar daar zaten we al ver overheen. We hebben daarom niet allen maar aan ons project gedacht, maar hebben ook nog om ons heen gekeken in Aduard. We hebben de mensen die naar een project in Roemenië en Bolivia gingen - zij hadden ook meegeholpen bij verschillende acties- gesponsord met een gift.
Ook was het mogelijk om de Hoeve Paradij aan de Friesestraatweg een gift te geven voor de aanschaf van een groentekas voor de verstandelijk gehandicapte hulpboeren.
We gaan met € 7000,- naar Ghana en hebben dus na aftrek van het huis nog € 2700,- te besteden voor inrichting van het huis of matrassen of andere dingen.
Ook willen we de mensen bedanken voor het inleveren van het statiegeld-bonnen bij de Spar, het heeft € 90,- opgeleverd en daar zijn we heel blij mee. Ook het krijgen van speelgoed en kleren, gereedschap en printer kwam heel mooi uit.
En door het halen en wegbrengen van oud ijzer, verkoop van puddingbroodjes, autowas-actie en het krijgen van kleine en grote giften hebben we ook dit jaar het project kunnen doen.
Vanuit Ghana zullen wij weer proberen om u via deze website mee te laten kijken wat we allemaal doen. Via het internetcafe van Hand in Hand zullen we daar om de twee dagen foto’s en verhalen op zetten; ook kunt u berichtjes achterlaten die wij weer kunnen lezen.
We hopen op 31 oktober weer terug te zijn in Nederland, en dan na een paar maand weer wat foto’s of een film te kunnen laten zien.
Ook daarna zullen we weer verder gaan met het inzamelen van oud ijzer. Voor een eventueel volgend project...

1 opmerking:

Anoniem zei

Een hele goeie reis, maak er wat moois van en kom allemaal weer gezond terug. Groetjes aan Ineke en Bob van mij. Ook aan Charity, Baffoo, Kwame en de anderen.

Groetjes, Jacky Reinhoud