Dinsdag - GehaktdagOud ijzer / Rommel word afgevoerd.Mister BernardZo doen winkeliers hun deur op slot.Baffo krijgt de beker van het Ghana Team

Hallo mensen,
De ene laaste dag voor dat ons project bij Hand in Hand bijna ten einde is, maar ernog wel wat werk verzet word.
De conditie begint nu zijn tol te eisen, de groep is de energie een beetje kwijt, maar toch wel weer wat gedaan vandaag.
We zijn begonnen met het sausen van het tuinhuis, een logeerhuis waar een stuk muur nog gesaus moest worden ,en nog een paar kleine muurtjes van een paar bewoners.
De kasten zijn voorzien van sloten en zijn nu dus niet meer te openen.
Morgen de kasten verder inruimen , en kijken wat er allemaal is en wat de volgende keer mee genomen moet worden.
Koos was vandaag aan de buurt om ziek te zijn, en heeft bijna geen werk verzet, last van de dunne ( diare ) en wat zwakjes.
Ook Fokke moest het vandaag ontgelden , en is na de middag lunch op bed gegaan en heeft daar liggen pitten.
Nog even 3 happen van het eten gehadd, en toen weer naar de kamer gegaan en er alles uitgegooid.
Morgen doen we nog een laast klus met onze vereende krachten en gaan een pas nog even voorzien van een nieuwe specie laag.
De tegelvloer in het tuinhuis word schoon gemaakt van de saus vlekken, en de ijzeren deuren zijn mooi bruin van kleur en de boeien helder blauw.
Hij springt er mooi tussen uit bij de andere huizen.
In het huis van AB en jeannette zijn wat klussen gedaan, de speeltoestellen van een verfje voorzien, Jaap heeft nog weer een naaimachine gemaakt enz enz enz.
Vandaag met Baffo om tafel gezeten wat de kosten van het project tot nu toe waren ,en we zijn nu 15.000 euro kwijt en er is nog meer dan 12.000 euro over om nog een aantal projectjes te doen op het terrein.
Hij was zeer te vreden, en gaat nu bezig met een dak van een huis vervangen, een pad maken naar het huis van 2008 die we gebouwd hebben, enz enz.
Er lag ontzettend veel rommel in de werkplaats aan rolstoelen, scootmobiels, en oud tuingereedschap.
Ab en Jeanette hadden Baffo al gevraagd om het weg te laten halen, en ik heb het vandaag ook nog even geprobeerd.en ..............het is gelukt.
Weer een stap in de goede richting.
Ab heeft vannavond nog even gebelb naar ons om te vragen hoe het ging, hij vertelde dat hij op de terug wag naar huis in Ghana een boete had gekregen.
Ik vertelde dat aan Cheretie en die zij dat ze het gezien had op TV.
Het blijkt dat de TV een film ploeg had staan bij de snelheids controle, en dat ze Ab daar uit hadden gepikt om op TV te laten zien.
Ab en Jeannette mag in jullie handtekening, want jullie zijn bekende Ghaneesenederlanders geworden.
Dames en twee heren naar de makrt geweest voor KAPMESSEN, DOLKEN, KATEPULTS ....nu maar hopen dat we door de Douane komen met het spul.
De winkel van Hand in Hand weer leeg gekocht voor de zoveelste keer.
Ze kunnen er niet tegen werken of wij kopen het gelijk weer op.
Morgen de rekeing van het drinken betalen, we zijn benieuwd wat dat gaat kosten.

Morgen het lasste stukje er op , met nog een paar kiekjes.

Holland we komen er aan.

Groep G8

2 opmerkingen:

Lian zei

Voor mij is het wel duidelijk wie mister Ghana 2010 is!

Ab zei

Bernard, als jij de handtekeningen van snelheidsovertreders blijkt te sparen, dan kun je de mijne ook krijgen ......! Het heeft me wel meer dan 100 Cedi gekost(dank zij de TV ploeg, men vond het vast een mooie show, met die blanke mijnheer....!!).
Dank voor jullie geweldige hulp, een fijne terugreis, tot gauw,

Ab