Container inpakdag.............wat een boel spullen

Zaterdag was voor ons een zeer drukke dag omdat de container die naar Ghana verstuurd wordt we die moesten inpakken. We hadden eigenlijk geen idee hoeveel spullen we hadden, maar wel dat het veel was. Gelukkig hebben we de grootste container laten komen die er was van 40 Feet ( 12 meter lang ) en die is die bij Jaap op het terrein achter de boederij geplaatst. Eert hebben we smorgens nog spullen weggehaald uit Leek en zijn toen gezamelijk om 9 uur begonnen met het scheiden van de spullen in groepen van Kleding, speelgoed, keuken,gereedschap, rollators,fietsen, skelters ,loopfietsen,computers ,printers, wasmacines,matrassen,ladders. Er werd op de valreep nog 6 computerkasten gebracht en een laptop door Klimaat Beheergroep onze shirt sponsor. Het was eerts wel een beetje chaos om alles goed bij elkaar te krijgen maar daar hadden we snel een goed systeem in en dat wierp later zijn vruchten af. Alles werd door Johan in de computer opgeslagen voor de paklijst voor de vervoerder en de pallets werden gestikkerd met PCC rood of Groen en Blauw voor Ellen Seldenthuis. Als de dozen gevuld waren met een bepaald artikel werden die op de pallet gezet zo hoog mogelijk geseald en vast gezet door banden en dan in de container gebracht. Gelukkig had Jaap een aantal Pallets geregeld en een vorkheftruk zodat dat zeer makkelijk ging. We dachten eerst hoe krijgen we hem vol maar met de laaste pallets hadden we de hele ruimte in de container benut. In de pauze lekkere broodjes gehad van onze Bakker sponsor KLaes Hoekstra en soep en bolletjes voor de lunch. Om 16:30 uur hadden we de container vol en afgesloten met een dik slot, de schur en buitenterrein opgeruimt en nog veven onder genot van een bakkie fris uitgepuft door door deze dag.

1 opmerking:

Johan Werkman zei

Hallo ghana gangers. wat weer een werk en voorbereidingen hebben jullie al weer verzet.
geweldig een zeecontainer vol materiaal. dat scheelt straks een hoop stres en spanning op het vliegveld. uit eigenervaring weet ik dat ook deze reis voor een ieder van jullie een onuitwisbare ervaring wordt. we hopen dat alle materiaal veilig mag aankomen op de juiste bestemming.
voor de ouderen in jullie groep. ongelovelijk respect dat jullie weer mee gaan. en man wat zal ik jullie gaan missen. als ik alles lees van jullie belevingen.