31 oktober 2008

We zijn weer terug in Nederland. En tjonge, wat is het hier koud! Gisteravond zijn we rond 10 uur vertrokken (was het nog steeds 32 graden), vanmorgen voor 6 uur geland op Schiphol (was het 2 graden).
Wat hebben we de laatste dagen in Ghana nog gedaan en beleefd?
Dinsdagavond was dus het feest op PCC. Met weer veel gedrum, zang en dans. We hebben allemaal als dank Afrikaanse kleding gekregen. En ook een dvd van PCC. Zelf hebben we een voetbal gegeven voor de voetballers (elke ochtend om 7 uur wordt er gevoetbald). Daniel heeft de radio gekregen. En we hadden dus voor alle care-givers een envelop met geld. Het feest was erg leuk, een mooie afsluiting van onze tijd bij PCC. De volgende ochtend na het ontbijt in het busje (met airco!) naar Accra. De reis ging helemaal goed en we waren ongeveer half 4 bij het hotel. Daar gegeten (waar Jakob en Wilma een uur op moesten wachten...) en daarna nog even een stukje langs de weg gelopen. Kwamen we bij een heuse 'shopping mall'; alleen hadden ze daar geen wisselgeld... (we kochten even een ijsje).
De volgende ochtend na het ontbijt in het busje naar de toeristenmarkt. Maar helaas... de chauffeur reed door rood en laat nu net de politie staan te controleren! Dus wij naar de kant, wat heen en weer gepraat tussen agente en de bijrijder (Philip) en opeens stapte de agente bij ons in het busje. Tja, het gaat iets anders in Ghana. Moesten we naar het politiekantoor rijden (de verkeerspolitie bleek in een blauwe zeecontainer te zitten...). Maar goed, Philip moest een boete betalen, Henk moest kennismaken met de chef en Jakob kreeg een telefoonnummer. En toen konden we verder. Op naar de toeristenmarkt.
En wat je daar overkomt... Alle Ghanezen willen wat van je, pakken je hand, spreken je aan en natuurlijk moet je al hun spullen zien en ook kopen... Philip was goed in afdingen, zodat we een aantal dingen voor een redelijke prijs konden krijgen. Op het moment dat we zelf aan het afdingen waren, lagen de prijzen meestal wat hoger (soms tot afgrijzen van Philip).
Toen iedereen alles had wat men wilde, weer in het busje en naar het strand! Het was een bewaakt strand. Bij het water stond een Ghanees met een fluitje waarop hij blies als iemand naar zijn mening te ver de zee in ging. Het water was heerlijk! En lekkere golven. We hebben genoten!
Daarna eten bij Frankies en toen naar het hotel voor douchen en inpakken. We gingen op tijd naar het vliegveld, zodat we lekker rustig konden inchecken. De vlucht zelf ging ook voorspoedig en nu mogen we hier in Nederland de draad weer oppakken.
Nogmaals wat foto's (niet van de toeristenmarkt, het wordt niet op prijs gesteld als je daar foto's neemt):

Feest op PCC

Koko de clown

De bal die we hebben gegeven (met een prachtige tekst nietwaar?)
Wij (in onze gekregen Afrikaanse kleding) samen met Daniel op de foto.
Bij de zee

1 opmerking:

Unknown zei

Hey Hey

Hoe is het om weer terug te zijn in Nederland?? We missen jullie hier wel hoor... Het waren wel twee gezellige weken.. Jullie huis begint langzaam echt z`n vorm te krijgen (ik denk dat jullie het niet meer terug herkennen) en wordt erg mooi!!!!

Nicole zou me nog wat foto`s sturen maar ik heb haar m`n mail niet meer gegeven... Zou ze die naar dit adres willen sturen? ik ben nu ook rasta haha jaja al vind ik de afrikaanse haarmode maar jeuken!! Groetjes vanuit Ghana
Leanne