KAMPIOENEN!!!

KAMPIOENEN!!! vandaag was het zover, de wedstrijd waar de jongeren van de werkplaats bijna twee jaar naar uitkeken. Terwijl bij ons het zweet al van onze benen liep toen we alleen maar in de zon stonden, was de tegenstander serieus aan het warmlopen. Anders dan andere jaren hadden we nu ook een beker voor de verliezer. Tim en Robin hebben sochtends het veld uitgezet terwijl Johan en Bernard de spullen in de werkplaats telden en Geerte, Jaap en Annet hebben nog een aantal dakgoten leeggehaald zodat ze weer goed doorliepen. 3 uur smiddags was het dan zover, alle kinderen en caregivers gingen aan de rand van het veld zitten en de teams kwamen, hand in hand, het veld op en we zongen beide volksliederen. Geerte was aanvoerder en Jaap was keeper op klompen. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd maar kwamen er al gauw achter dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Onze coach Kojo maakte vanaf de kant druk gebaren over hoe we moesten lopen. Hij wilde dat we verdedigend begonnen met Robin en Tim in de aanval. Dat werkte want na ongeveer tien minuten schoot Robin knap in de kruising. Halverwege de tweede helft maakte Tim de 2-0 met zijn linkerbeen in de kruising na een knappe voorzet van Bernard. De Ghanese ploeg die in de tweede helft werd aangevuld met caregivers wist nog wel iets terug te doen met een knappe goal maar ze wisten de overwinning niet binnen te slepen. Sinds deze wedstrijd wordt gespeeld is het de eerste keer dat Nederland won dus we waren hartstikke blij. Na de prijsuitreiking was het tijd voor een duik in het zwembad en we hadden voor de gelegenheid een fles zeep erin gegooid en we hadden ballonnen. Groot feest dus. Daarna was er nog een officieel afscheidsfeest waar we nog mooie cadeaus hebben gekregen voor ons werk. Super afsluiting van ons werk maar toch ook gemengde gevoelens bij het afscheid. Als eten kregen we lekker patat gehad. Vanavond koffers pakken. Morgenvroeg vertrekken we naar de kust voor nog een bezoek aan een slavenfort en een bezoek aan de toeristenmarkt.