19 oktober 2008

Hebben we net een heel verhaal + foto's klaar, valt de stroom uit. Alles weg!
Nieuwe poging.
Vandaag doen we rustig aan (chillen). Vanmorgen naar de 'kerkdienst' bij PCC (= Hand in Hand) geweest (Jakob is met Daniel naar de kerk geweest). Veel zingen. Het meeste is niet te verstaan, maar er kwamen ook een paar bekende liederen langs (' forward christiansoldiers' en ' what a friend we have in Jesus'). Verder lekker niks doen vandaag.
Gisteren (zaterdag) hebben we 's morgens gewerkt. We zijn toegekomen aan de kozijnen. Omdat alles hier erg scheef is, valt het niet mee om deze goed te stellen. Alleen al het fundament heeft op een afstand van 8 meter ruim 25 cm verval... Maar het gaat zoals het gaat.
's Middags zijn we naar Ellen gegaan. Hebben daar 25 kilo aan voetbalshirts afgeleverd. De tocht daarnaartoe is erg mooi. We hebben daar een poosje gezeten en zijn toen met 25 kilo aan kralen teruggegaan (de kralen moeten mee naar Nederland voor een schoolproject).
's Avonds was er feest: afscheid van Kwame (care-giver die vanaf aanstaande maandag naar de health school gaat) en welkom voor ons. Veel dans en muziek. En samen eten. Waarbij je moet oppassen dat een kind niet snel een hand eten van je bord gapt... Vanmorgen hebben we Kwame nog een afscheidscadeautje gegeven: de Nederlandse leeuw (knuffel) met wat geld.
De scootmobiel van Kojo doet het helaas niet meer. We moeten nog even uitzoeken hoe dat komt. Zou wel een teleurstelling zijn als hij het straks echt niet meer doet. Ineke heeft de printer en telefoonbeantwoorder al in gebruik. Pater Pieter heeft zijn pakketje ontvangen en was er erg blij mee. Ook hebben we al een klusje voor hem gedaan (afdakje boven wastafel).
Het is hier wel warm, maar omdat we veel in de schaduw zitten (ook waar we werken ligt in de schaduw) en er af en toe wat wolken overdrijven is het nog wel goed uit te houden.
Het eten is hier erg lekker. Charity zorgt goed voor ons.
Tot slot nog enkele foto's:
Bernard en Jakob bezig met deurkozijn stellen

resultaat na dag 2
onderweg naar Ellen (met 25 kilo aan voetbalshirts)
Ellen en 'haar' kinderen
feestavond

3 opmerkingen:

Anoniem zei

He how are you, Ghana groep (G5?)?
Het ziet er weer goed uit waar jullie mee bezig zijn. Ik baal best wel een beetje dat ik er niet bij ben!
Het is alleen jammer dat Jacob dezelfde korte broek aan heeft als vorig jaar!!!!!!
Hartelijke groet aan iedereen van HiH.
Beste maar weer Anton

Anoniem zei

He, hoi. hier nog een ex... tja dat kriebelt wel weer als ik jullie daar zo zie werken en zweten en dan die pracht kinderen weer zie...Geef ze nog maar eens een knuffel van me..vooral Lisa (in de rolstoel)
Heel veel succes en plezier. En volgende keer wil ik wel een foto van Wilma zien. Ben je er wel Wilma??
(Martin is weer veilig en wel uit Haiti)

liefs van Mariƫtte

Anoniem zei

Nou, dan zal ik de "exen" maar een beetje compleet maken. Ook ik krijg de kriebels weer als ik het zo zie. Het is alsof we er vorige week nog waren. Die vertrouwde blote basten van Bernard en Jakob ;-) Wordt w.s. een mooi huis, waar jullie aan bezig zijn. Werkse verder en geniet van alles. Knuffel aan Charity en de rest.

Groetjes, Jacky