28 oktober 2008

We komen net van de markt hier in Nkoranza. Dat is iets anders dan in Nederland. Veel drukte, veel geuren, veel obebini's. Met een lekker ijsje doorgelopen naar het internetcafe. Dit wordt de laatste blog vanuit Ghana. Morgen vertrekken we naar Accra, waar we donderdag naar de toeristenmarkt gaan. En dan stappen we 's avonds in het vliegtuig.
Gisteren hebben we de laatste dingen bij het huisje gedaan: de trap (naar de veranda) verder afgemaakt, de bekisting van de muren gehaald en Jakob heeft een mooi siermuurtje gemaakt. En natuurlijk alles netjes opgeruimd.
Nicole heeft haar haar laten doen door maar liefst 8 kapsters!! She's an African woman now!
Gisteren was een wat trieste dag op PCC, omdat de moeder van 2 care-givers (2 zussen: Mercy en Grace) die nacht ervoor was overleden. 's Nachts kon je het gerouw horen, maandagmorgen zijn ze samen met andere caregivers naar de funeral gegaan. Je kon merken dat het erin hakte, het was die ochtend stil (waar het anders altijd rumoerig is). Ook op ons heeft het veel indruk gemaakt.
Vandaag is dus de laatste dag op PCC. Om 17.00 uur begint het feest. Morgen bestaat PCC 16 jaar en dat feest hebben ze een dagje naar voren geschoven. Het is tevens een afscheid van ons.
Vanmorgen hebben Henk, Nicole en Wilma hun handen geplaatst op de ' wall of fame' bij de werkplaats G8. Toen we gingen ontbijten kwam Moses op de motor. Hij heeft met ons meegegeten. Daarna moest hij weer naar school om les te geven.
't Is wel een gek idee dat we straks weggaan. En dat we over een paar dagen weer in Nederland zijn; lijkt nog ver weg. En ik hoef ook nog niet te denken aan het weer daar... ('t is hier aldoor over de 30 graden).
Kapsters bezig met het haar van Nicole

En dit is het resultaat! An African woman.
Ons eindresultaat. De Ghaneze gaan het verder zelf afmaken (voor de kerst...). Als we hiervan een foto ontvangen van Ineke plaatsen we deze op de website.
Op de markt in Nkoranza

Geen opmerkingen: