Cultureel weekend in Tamale en daarna weer hard aan het werk

Vrijdag een lange reis van ongeveer 5 uur naar Tamale voor weekendje uit. Deze stad ligt in het noorden van Ghana waar het nog even warmer is dan in Nkoranza.
We komen aan bij het het hotel, nou hier hadden we we toch wel een andere voorstelling bij gehad ! Het is niet anders we moeten het er mee doen.
Vrijdagmiddag de 1e excursie naar een authentiek dorpje in de buurt waar even mochten " snuiven"  aan de echte Ghanese cultuur. Het was echter bloedje heet en daar kon de locale medicijnvrouw ook niets aan doen.
Na 2 uur gewacht te hebben op ons eten gingen we reeds vroeg naar ons bedje. De volgende ochtend begonnen we met workshop pottenbakken bij enkele locals. Bizonder leuk om te zien en te doen. Hierna zijn we naar Tuma Viele van Ellen geweest, waar we het hele proces van de ingeleverde lege waterzakjes konden zien en ook de werking van de befaamde cooking bag.
Na dit bezoek zijn we naar een culturele markt geweest met o.a.een bierproeverij. De meesten van ons geven toch de voorkeur aan Hertog Jan. ;-).
De reis terug verliep voorspoeding zodat we weer op tijd " thuis" waren bij PCC, even een duikje in de pool.
Maandag weer volop aan de bak. Er moest beton gestort worden voor rand boven op de gemetselde muren. We hebben ongeveer 85 kruiwagens met beton gestort. Het was lekker bewolkt dus dat scheelde iets.
Zolangzamerhand zie je dat de krachten wegvloeien en de hitte zijn tol gaat eisen van onze lichamen. Menigeen is al een beetje ziek geweest, maar we slepen elkaar goed doorheen. Morgen nog weer verder met betonstorten en 's middags de interland tussen G8 en de kids van PCC. De spanning op de compound is al te voelen, wie gaat er deze keer winnen?????????

1 opmerking:

Anoniem zei

en weer hele mooie fotoos, mien zuster en nicht zain der nog goud oet ;-), nog eemn een poar doagn deur bikkeln . joe doun goud waark